Gyakori kérdések

Meddig tart egy alkalom?

Az egyéni ülések 50 percig tartanak. Amennyiben párokkal vagy családdal dolgoznak kollégáink, úgy az ülés hosszabb ideig tart, jellemzően 90 percig.

Meddig tart egy pszichológiai munkafolyamat?

A pszichológiai együttműködés hossza igen változó, több tényező által meghatározott. Ilyen tényezők lehetnek többek között: a kliens problémája, panaszainak súlyossága, a szakember által használt módszerek, stb. Általánosságban elmondható, hogy 10-12 ülésre alapvetően szükség van ahhoz, hogy a kliens és szakember között kialakuljon egy olyan kapcsolat, amely segítségével optimális változások állnak be a segítségkérő életében.

Mire számíthatok az első alkalommal?

Az első üléseken a kliens felvázolja a problémakört, amin dolgozni szeretne. Ekkor a szakember célja, hogy minél többet megtudjon a kliens életéről: milyen témák foglalkoztatják, milyen kapcsolatokkal rendelkezik, hogyan éli meg mindennapjait. Ez a folyamat általában 2-3 ülést is felölel, ez alatt a pszichológus és a kliens előtt is kirajzolódik egy célkitűzés, amely felé a további üléseken haladni szeretnének majd. Az ülések kereteiről – alkalmazott módszer, titoktartás, lemondások kezelése, ülések gyakorisága – szintén az első ülésen állapodik meg a két fél, erre rendszerint az ülés végén hagyunk megfelelő időt.

Hogyan fizethetek?

Kollégáinknál van lehetőség készpénzes és utalásos fizetésre is, erről az első ülésen részletesen megállapodnak a felek. A rendelőben kártyaterminál nem áll rendelkezésre.

Van lehetőség online ülések tartására?

Az üléseket elsősorban személyesen tartjuk, azonban van lehetőség arra, hogy online felületen találkozzon kollégánkkal, vagy – körülményektől függően – felváltva online és személyes alkalmakat egyeztessenek.